tisdag 9 september 2008

Planteringshelg

I helgen har det varit plantering på schemat. Svärmor kom till oss på lördag förmiddag för att hjälpa oss med barnen samt ge oss lite tips och råd. Det är skönt att ha någon med gröna fingrar till hjälp.

Regnet stod som spön i backen men det var bara att ta på sig regnstället och ge sig iväg till plantskolan för att göra diverse inköp.
Vi köpte en bergsbambu, tuija "smaragd", en hängsälg på stam, pärlrönn, spirea japonica "Goldmound" (tror det heter rosenspirea men är osäker), rödbladig smällspirea samt ett par säckar U-jord.
Väl hemkomna var det bara att sätta spaden i jorden och gräva. På ena sidan gick det väldigt bra att gräva men den andra var betydligt svårare. Jösses vad sprängsten. Det är inte för inte vi väljer att ha stenpartier i slänten.
Vi har hört att bambun sprider sig en hel del och skickar rotskott så därför beslutade vi oss att sätta den i ett rör så kanske den håller sig lite mer på plats.
Under tiden vi planterade var sonen ute på promenad med farmor och lilla skruttan. Han hade plockat en jättfin bukett till sin mamma. Underbara unge ... det är klart att jag måste lägga ut en bild på hans fina bukett.

Nu håller vi tummarna för att alla våra växter tar sig och blir riktigt fina.

1 kommentar:

Husbilen Credo sa...

Det blev ju kanon snyggt buketten är så fin lilleman är jätte duktig.
Ha de gott! Kram ...